Joulu tulla jolkuttaa

vahter_merja_ruutuhuivikuva1_pienennetty_koko3.jpgKaikki viittaa siihen, että joulu tulee, ennemmin kuin taas arvaakaan. Viimeiset kaksi aamua olen aloittanut varsin miellyttävissä merkeissä kutsuttuna joulupuuron, ihanien joululaulujen ja hiljaa hiipivän joulutunnelman äärelle. Torstaiaamuna sain nauttia Kaarisillan nuorten uskomattoman kauniista lauluista, jotka menivät suoraan sydämeen.

Samalla sain tilaisuuden nähdä taas joukon yrittäjiä, joiden kanssa olen elänyt erilaisia vaiheita vuosien mittaan. Osan kanssa keskinäisessä asiakassuhteessa, osa on tullut muuten vaan kollegoina tutuiksi. Aina on joukossa heitäkin, joihin en ole aiemmin tutustunut. Näin oli eilisen oman pöytäseurueeni kohdalla pankin aamupuurotilaisuudessa. Tutustuin siinä mm. asikkalalaiseen maaseutumatkailuyrittäjään, lahtelaiseen henkilöstökonsulttiin ja nastolalaiseen muovialan yrittäjään. Siinä tuli taas päivitettyä yrittäjien sielunmaisemaa menneeltä vuodelta ja hieman tulevaisuuden tavoitteitakin. Pikakuulumiset ehdin vaihtaa monen muunkin kanssa ennen siirtymistäni nykyiselle työmaalleni pohtimaan keinoja uusien yritysten syntyyn ja olemassa olevien koulutustarpeisiin.

Tänään perjantaina olin Sibeliustalolla kuulemassa Ruoriniemen päiväkodin lasten joululauluesityksiä, Sinfonia Lahden lyömäsoittajien sovituksia joululauluista. Osassa lauluja he olivat vaihtaneet soittimet itselleen epätyypillisiin, ja huolimatta siitä, homma toimi. Ammattilaiset ovat ammattilaisia.

Työpaikalla oli iltapäivällä vielä pieni yhteinen jouluhetki. Monet työkavereista lähtevät pikkuhiljaa joulunviettoon,
joten tämä oli sopiva päivä toivotella toisillemme hyvää ja rauhoittavaa joulunaikaa. Mukavaa. On pakko myöntää, että pidän työyhteisöni toisiaan arvostavasta ilmapiiristä. Kaikki ovat jotenkin niin aikuisia ammattilaisia, kuitenkin samalla, useimmat ainakin, tavallaan itseironiaan kykeneviä. Se ei toki tässä jouluhenkisessä hetkessä niinkään noussut esiin, mutta määrätynlainen yhteisöllisyys kyllä vahvastikin.

Huomenna lauantaina saan tilaisuuden mennä kunnolliseen koulun joulujuhlaan. Kiitos siitä Tiirismaan koululle, joka sijaitsee niin lähellä kotiani kuin nyt vaan koulu voi. Kutsu oli mukava saada ja otan sen ilolla vastaan.

Laulupuukuoron annista sainkin nauttia jo torstai-illan perinteisessä Sinfonia Lahden konsertissa, joka alkoi eri-ikäisten, Lahden Musiikkiopiston ballerinojen Pähkinänsärkijällä ja päättyi koko konserttiyleisön sekä kuoron yhdessä laulamaan Enkeli taivaan-virteen upean orkesterimme säestyksellä. Näin konsertti on päättynyt jo vuosikaudet, niin kauan kuin muistan.

Onnea kaikille matkalla kohti joulua. Lahdessa, muualla Suomessa tai missä tahansa maailman kolkkassa. Juhlitaan sitä kukin omalla, juuri tänä vuonna parhaaksi tuntuvalla tavalla. Ja annetaan toisillemme tilaisuus läheisyyteen ja rauhaan.

Merja Vahter

merja.vahter@lahti.fi
www.merjavahter.fi

Jätä kommentti

css.php