Viikon varrelta

vahter_merja_ruutuhuivikuva1_pienennetty_koko3.jpgPäättyvä viikko on ollut taas monipuolinen, mielenkiintoinen ja opettavainen.

Viime viikonloppu vierähti Kokoomuksen Naistenliiton 90-vuotisjuhlassa ja edustajakokouksessa Naantalin kylpylässä. Varsinaista kylpylää tai muutenkaan vettä lähelle en tosin joutanut kuin huoneeni suihkussa. Ohjelma oli tiivis ja kaikki käytettävissä ollut aika tuli vietettyä eri puolilta Suomea tulleiden ihmisten keskinäisen seurustelun ja kokousasioiden merkeissä.

Maanantaina olikin sitten tavalliseen tapaan kaupunginhallituksen kokous, jota edelsi aamulla UusiKunta- neuvotteluissa mukana olevien kuntien hallitusten yhteinen kokous Lahden Sibeliustalolla. Ehdinpä siinä välillä käydä Rotary-kokouksessakin kuulemassa Tarja Pellisen katsauksen Lakes Oy:n ajankohtaisista kuulumisista.

Tiistaina työpäivän jälkeen oli ohjelmassani Lahden Kokoomusnaisten vierailu Kilpiäisten uudessa palvelukeskuksessa, jossa on uudella tavalla yhdistettynä asumista sekä dementoituneille vanhuksille että kehitysvammaisille aikuisille nuorista vanhempiin ihmisiin. Talon alimmaisessa kerroksessa on mukavasti sisustettu ja käytännöllinen lasten vuoropäiväkoti. Tällä uudella mallilla on hyvä mahdollisuus edistää käytännöllisten palvelujen lisäksi suvaitsevaisuutta. Parituntinen vierailumme tuntui olevan muillekin osanottajille antoisa ja tuskin erehdyn, jos arvelen muidenkin saaneen illasta paljon. Päällimmäisenä tunteena itselleni jäi kiitollisuus ja nöyryys siitä, että on saanut syntyä ja elää toistaiseksi terveenä. Tapasimme useita ihania, aitoja ja vilpittömiä ihmisiä, entuudestaan tuttuja ja tuntemattomia. Dementoituneiden osastolla tapasin kummitätini ja alhaalla aulassa muutaman kehitysvammaisen ystäväni.

Keskiviikon olin sekä töissä Salpauksessa että viimeistelemässä tarkistuksia jo pitkään valmistelemaamme Lahden Kokoomusnaisten 85-vuotishistoriikkiin. Se julkaistaan 14.11. juhlallisuuksiemme yhteydessä päivällä Aikuiskoulutuskeskuksessa Wellamo-opiston auditoriossa pidettävän naisjärjestöjen yhteisseminaarin ja Upseerikerholla pidettävän iltajuhlamme yhteydessä. Kirjan teema on ”Pannunsangasta vallankahvaan” ja kertoo lahtelaisista kokoomuslaisista vaikuttajanaisista vuosilta 1924-2009, poliitikoista sekä järjestössämme rivijäseninä vaikuttaneista.

Keskiviikkoilta vierähti kaupungintalolla valtuuston talousarvioseminaaria edeltävien ryhmätöiden merkeissä. Ryhmä, jonka puheenjohtajana itse toimin keskusteli ja kirjasi näkemyksiään kaupunkimme keskustan lähiajan kehittämisestä niin asumisen. elinkeinoelämän kuin katujen suunnittelun ja kaavoitusten osalta. Itselleni varsin läheinen aihe. Päättäjän täytyy toki olla kaikesta kiinnostunut.

Torstaina olin jälleen aamupäivällä töissä aikuiskoulutustehtävissä, josta iltapäivällä suuntasin pienen juhlakutsujen valmistelun kautta Helsinkiin eduskuntatalolle. Ensin seurasimme siellä tunnin verran kyselytuntia, jossa käsiteltiin mm. Afganistanissa palvelevien suomalaisten kotiuttamisajankohtaa. Istuntosalin lehteriltä siirryimme  Kokoomuksen eduskuntaryhmän huoneeseen Hämeen piirihallituksen kokoukseen, jossa kanssamme vieraili keskustelemassa mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz sekä juuri kansanedustajan tehtävään kesken kauden noussut Kalle Jokinen.

Perjantaipäivä oli kokonaisuudessaan omistettu työtehtäville, jossa muun ohessa meneillään mm. osuuskuntahankkeen suunnittelu nuorten ja iäkkäämpien yhteisen työllistymisen merkeissä. Sen on samalla tarkoitus olla askel yrittäjyyteen. Ilta oli omistettu ystäville. Olimme sopineet kokoontuvamme viiden pariskunnan kesken Lahdessa uuteen viikinkiravintola Haraldiin. Mukavaa olikin istua tutulla joukolla erillisessä kabinetissa pitkäaikaisten ystävien kesken. Totesimme jälleen kerran olevamme melko omituinen joukkue. Yhteistä meille on mm. se, että olemme kaikki edelleen naimisissa ”alkuperäisten” kumppaneidemme kanssa. Lyhimmän ajan joukostamme Kalliot, joilla on naimisissaolovuosia vasta 29. Lyytikäisillä 32 ja meillä muilla kolmella, Tonttiloilla, Heikkilöillä ja meillä Pekan kanssa 33. Nykyaikana siis jonkinlainen saavutus. Liekö keskinäinen ystävyys edistänyt asiaa 🙂

Tänään lauantaina aloitimme päivän rentoutumalla kotona kuuntelemalla ja katselemalla aamukahvin jälkeen television lauantainhaastattelun, jossa tällä kertaa vieraana oikeusministeri Tuija Brax. Kävimme myös naapurissamme Tiirismaan koululla järjestetyillä keräilymessuilla ihailemassa suomalaista antiikkiesineistöä ja keräilytavaraa korteista pinsseihin ja lasitavaraan sekä astiastoihin. Lahden kaupunkikeskusta houkuttelee ostoksille niin erikoisliikkeisiin kuin kauppahalliin. Loppu päivästä ja illasta on tarkoitus viettää kotona pihalla ja sisällä siivoillen.

Huomiselle sunnuntaille on tiedossa sekä poliittisia neuvotteluja kaupungin talousarvioon liittyen että vierailu, mutta vasta illansuussa. Sitä ennen päivä sujunee kotona ollen ja mummolassa poiketen.

www.merjavahter.fi
merja.vahter@lahti.fi

 

Jätä kommentti

css.php