Tutustuttamista ja kouluttamista

vahter_merja_ruutuhuivikuva1_pienennetty_koko3.jpgTakana lauantaipäivä ja -ilta oman puolueen kollegoiden kanssa eri puolilta Hämettä. Meitä oli kokoontunut noin 60 hengen joukko pitämään syksyistä seminaaria Lahteen. Päätöksen tilaisuuden järjestämisestä teimme jo hyvissä ajoin keväällä piirihallituksen kokouksessa, joka sekin muuten oli silloin sattumoisin Lahdessa. Useimmiten kokoonnumme
Hämeenlinnassa, mutta silloin tällöin kokoustamme muuallakin, mikä on hyvä.

Oli ilahduttavaa havaita kuinka monia aivan uusia tuttavuuksia oli myös tullut paikalle kuulemaan ajankohtaisista sekä varsin tutuista ja perinteisistä asioista. Alustajina Hämeen piirin oman väkemme lisäksi olivat puoluesihteeri Taru Tujunen ja Kansallisen Sivistysliiton Annika Kokko. Vasta äskettäin piiritoimiston vahvuuksiin tullut järjestösihteeri Pasi Nykänen esitteli nettisivujen ominaisuuksia ja mahdollisuuksia sekä sosiaalista mediaa. Tilaisuuden järjestelyistä vastasi piiritoimiston väki. Kiitos heille.

Keskustelimme lauantaina alustavasti myös seuraavista eduskuntavaaleista tavoitteineen ja haasteineen. Tällä hetkellä piirimme alueelta Kokoomuksella on neljä kansanedustajaa. Useampaankin seuraavissa vaaleissa on realistiset mahdollisuudet, mutta työtä se luonnollisesti vaatii. Hyviä ehdokkaita on löydettävä eri puolilta Hämettä, erilaisista ikä- ja ammattiryhmistä. Ilahduttavaa oli, kun useampi kuin pari ympäristökuntien kokoomusihmistä tiedusteli mahdollista omaa ehdokkaaksi lähtöäni. Aika näyttää toteutuuko ehdokkuus, ei mahdoton ajatus ainakaan. Mukavalta joka tapauksessa tuntuu, että osaamistani ja kokemustani arvostetaan omien joukossa, koska kannustus ei jäänyt pelkästään kysymyksiin. 

Yksi tällaisten kokoontumisten parhaasta annista on ihmisten mahdollisuus keskinäiseen verkottumiseen. Osa meistä on perehtynyt puolueen ideologiaan ja yhteiskunnallisten asioiden hoitoon jo muutaman vuosikymmenen. Mukana oli myös sellaisia, jotka ovat tulleet mukaan viimeisten kuntavaalien alla. On antoisaa keskustella erilaisista toimintatavoista niin järjestöissä kuin kuntien valtuustoissa ja valtuustoryhmissä. Ihmisten on helpompi ottaa tulevaisuudessa yhteyttä toisiinsa puhelimitse ja sähköpostilla, kun on saanut tilaisuuden tavata henkilökohtaisesti.

Ohjelmallisesti antoisa päivä päättyi lyhyeksi jääneen tauon jälkeen yhdessä nautittuun illalliseen, kunkin omalla kustannuksella. Omassa pöydässäni istui illallisseuranani ystäviä Hollolasta, Heinolasta ja Kärkölästä sekä Asikkalasta. Päivällä ehdin keskustella näiden kuntien edustajien lisäksi niin Riihimäen, Nastolan, Hartolan, Janakkalan, Hämeenlinnan kuin Forssan kokoomusväen kanssa, ainakin näiden.  

Maanantaina päivä alkaa työpaikalla, jossa opetusta ryhmälle ”Minustako yrittäjä”-koulutuksessa. Päivällä sitten Rotary-kokouksen kautta iltapäivästä eteenpäin kaupungintalolle kaupunginhallituksen kokoukseen. Maanantai-iltaan ei juuri muuta arvaa sopia, koska kokouksen pituudesta ei oikein koskaan tiedä etukäteen. Joka tapauksessa mielenkiinnolla ja innolla uuteen, vilkkaaseen viikkoon.

merja.vahter@lahti.fi
www.merjavahter.fi

Jätä kommentti

css.php