Pienistä teoista suuria

Hyvä osoitus siitä, että ennakkoon ei voi tietää kuinka suosituksi joku asia tai tapahtuma voi osoittautua, oli tiistaina 7. päivänä heinäkuuta Asikkalassa. Kuulemani mukaan Vääksyn kanavarannassa, Päijänne-talon kupeessa pidettävä Mobilisti-ajoneuvojen kokoontuminen on saanut alkunsa muutaman harrastajan keskinäisestä kokoontumisesta. Siitä se on sitten pikkuhiljaa lähtenyt vuosi vuodelta laajentumaan.

Nyt järjestetty kokoontumisilta oli jo kahdeksas kerta, kun mitä merkillisemmät ja upeammat vanhat kulkupelit olivat saaneet kutsun saapua kanavarannan puistoon. Vanhoja autoja, mopoja. moottoripyöriä ja traktoreita ajaneet ihmiset olivat ottaneet kyseiseksi illaksi suunnakseen Asikkalan Vääksyn. Tapahtuman suosio oli suuri niin yleisömääränsä kuin esillä olleiden ajoneuvojen perusteella. Näin ollen voitaneenkin todeta, että siitä on tullut yksi Asikkalan merkittävimmistä, ellei peräti merkittävin vuotuinen matkailutapahtuma.

Tällaista aloitteellisuuta ja spontaania innovatiivisuutta voi tervehtiä vain ilolla. Jo yksi ihminen voi usein saada alulle ihmeitä, muutama yhdessä sitäkin paremmin. Merkillepantavaa on, että tapahtumaan ei ole mitään pääsymaksua, sen enempää ns. näytteilleasettajille kuin yleisöllekään.

Suuri hyödynsaaja lienee myös paikallinen, ellei peräti laajemminkin alueemme yrityselämä. Lukuisat ihmiset olivat tulleet Vääksyyn jo hyvissä ajoin ennen kello kahdeksaatoista ja käyttivät paikallisten kauppojen ja kahviloiden palveluja hyväntuulisina hyväkseen. Näin sen omin silmin, koska olimme samoissa merkeissä liikkeellä jo hyvissä ajoin. Löysimme mm. aivan ihastuttavan minikokoisen kahvilan, Kaisan Tuvan, vanhan Vääksyn keskustasta kanavarantaan johtavan tien varrelta. Aiemmin illalla olimme jo tehneet mukavia löytöjä Lauran Puodista, joka lienee yksi Vääksyn tunnetuimpia kauppoja. Olisittepa nähneet ensikertalaisten asiakkaiden ilmeitä! Ilahduttava uutuus Vääksyssä on vanhan linja-autoaseman kiinteistössä toimiva ihastuttava sisustusliike.

Tavalliseen tapahtumayleisöön kuuluneina saimme illan aikana kuulla monia mukavia tarinoita mobilistiharrastukseen hurahtaneilta autojen ja muiden ”ajovärkkien” onnellisilta omistajilta. Niiden kunnostaminen ja ylläpito on kulttuuriteko siinä missä minkä tahansa muunkin vanhan esineistön.

Kiitoksen ansaitsee se suuri talkooväen joukko, joka kyseisen tapahtuman järjestelyjen takana nykyisin on. Olette tehneet Päijät-Hämeeseen merkittävän matkailutapahtuman kauempaa Suomesta tuleville sekä meille lähiseutujen ihmisille. Menestystä tapahtumalle myös jatkossa.

www.merjavahter.fi

Jätä kommentti

css.php