Kevään syleilyssä

vahter_merja_ruutuhuivikuva1_pienennetty_koko1.jpgPuiden vihreys, kasvava ruoho ja sieltä täältä nousseet kukkaset, niin luonnossa kuin puutarhoissa, herättävät kevään myös omiin olemuksiimme. Illat pitenevät kuin lahjana antamaan meille salaperäisesti lisäaikaa päiviimme. Siltä ainakin tuntuu, koska valoisuus jatkuu pitkälle iltaan. Mikä etuoikeus meille suomalaisille!

Tuntuu käsittämättömältä, että juuri vaihtui uusi vuosi, alkoi uusi valtuustokausi ja kuitenkin jo parin viikon kuluttua on sananmukaisesti kesä käsillä.

Olen nauttinut tavattomasti mahdollisuudesta oppia uusia asioita niin työelämässä kuin poliittisissa luottamustehtävissäkin. Tämä on sitä elinikäistä oppimista, joka estää vanhenemisen tunnetta! Vaikka totuus onkin, kuten Ursula Lehtivuori tänään helatorstaina Esalais-kirjoituksessaan Etelä-Suomen Sanomissa valisti, että vanheneminen alkaa siitä, kun synnymme. Tottahan se on, mutta miten, siihen voimme sentään hiukan itsekin vaikuttaa, ainakin nuoruudesta eteenpäin. Minusta on aina tuntunut, että biologinen ikä on vain numeroita. Katsellesani ympärilleni, se tulee todistetuksi tavan takaa. Ihailen ihmisiä, jotka ovat iättömiä ja ajattomia, joille vuodet ovat tuoneet elämänkokemusta ja viisautta, mutta jotka samalla elävät täysillä ja ajanhermolla. Vastaavasti on nuoria, joiden asenne on kuin elämä olisi yhtä negatiivisuutta tulvillaan ja jotka eivät tunnu ymmärtävän, että vastoinkäymisistä huolimatta paljon on omissa käsissämmekin. Samaan aikaan tapaan onneksi nuoria, joilla on määrätietoiset tavoitteet elämälleen ja tulevaisuudelle laajemminkin.

Uusi viestintätekniikka edistää ja helpottaa ihmisten välistä tiedon välitystä niin työssä, luottamustoimissa kuin vapaa-ajallakin. Kasvokkain kohtaamista se ei kuitenkaan pysty korvaamaan, mutta on se aina tyhjää parempaa. Ilokseni olen kuitenkin ehtinyt saada jo kevään ensimmäiset mökkivieraatkin maalle. Tärkeisiin harrastuksiini on aina kuulunut erilaiset käsityöt ja tekstiilitaide. Niiden parissa tutustumiini ihmisiin jää talven aikana nykyään aiempaa vähemmän aikaa, mutta sitä voi ottaa nyt sitten hieman pidemmillä tapaamisajoilla takaisin. Viime sunnuntaina tuli taas mukavasti päivitettyä ihmisten kuulumisia ruuanlaiton ja sen tarjoamisen lomassa kotoisasti tuvassa rupatellen.

Tätä vastaavaa ihmisten tapaamista aion nyt harrastaa pitkin kesää, kunhan saadaan nämä EU-vaalit kampanjatöineen pois alta. Kaupunginvaltuusto ja -hallitus ehtii kokoontua vielä monta kertaa, kuten monet muutkin kokoukset ennen kesätaukoja. Se kaikki työ on mieluista ja itselleni sopivaa päivätyön ohella, joten päivien venyminen iltoihin ei sikäli haittaa. Sitä istutaan vielä monet illat niin Lahtea, Päijät-Hämettä, Hämettä, Suomea kuin Eurooppaa koskevia asioita pohtien, mutta ”sehän vaan passaa”. Jonkunhan niitäkin hommia on tehtävä ja tulokset ovat toivottavasti silloin parempia, kun niitä tekevät sellaiset ihmiset, jotka siitäkin lajista osaavat nauttia.

Aurinkoisia päiviä kaikille perheen, ystävien ja sukulaisten parissa. Nautitaan kaikki Suomen suvesta itsellemme mahdollisin tavoin yhdessä tai itsekseen.

Merja Vahter

www.merjavahter.fi

 

 

 

Jätä kommentti

css.php