Kiva fiilis eilisestä

Kokoomuksen puheenjohtajapäivä järjestettiin jo seitsemännen kerran. Eilen 14.3. se pidettiin täällä Hämeessä, Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Perusjärjestöjemme ja valtuustoryhmiemme puheenjohtajia oli lähtenyt liikkeelle enemmän kuin varmaan koskaan aiemmin, vaikka kyllä Kouvolassakin oli viimeksi melkoinen kansansuosio. Näen tälle ilmiölle kaksikin syytä. Ensimmäinen ja tärkein on, että tiedämme tulevamme sieltä entistä voimaantuneempina ja innostuneempina takaisin. Keskinäiset kokemustenvaihdot, jokaisella kerralla uusiin ihmisiin tutustuminen ja oman puolueen asioiden päivittäminen saavat ainakin minut liikkeelle. Arvostan sitä, että ne meistä, jotka ovat ottaneet puheenjohtajuuksia vastaan, haluavat oppia koko ajan uutta ja tutustua myös muihin puolueemme aktiivisiin toimijoihin. Paikalle oli saapunut noin 500 kokoomusyhdistysten ja valtuustoryhmien puheenjohtajaa.

Tänä vuonna meillä oli rikastuttavana lisäosuutena ohjelmassa eurovaaliehdokkaidemme vaalitentti, jonka veti omaan loistavaan ja sympaattiseen tapaansa ulkoministerimme Alexander Stubb. Hänellä on hyvää tietoa omakohtaiselta meppikaudeltaan, jota siten pystyy hyödyntämään ehdokkaita haastatellessaan. Tähän mennessä asetetuista puolueemme ehdokkaista olivat paikalla nykyiset meppimme; Eija-Riitta Korhola, Sirpa Pietikäinen ja Ville Itälä sekä Ari Vatanen. Muut ehdokkaat vapaassa järjestyksessä; Pia Kauma, Niina Suomalainen, Risto E.J. Penttilä, Riikka Railimo, Petri Sarvamaa, Anne Linnonmaa, Jukka Tuori, Kai Pöntinen, Sofia Vikman, Tuulikki Ukkola, Heikki Autto, Ukko Metsola ja Joona Puhakka.  Johanna Manninen oli ulkomaanmatkalla. Loistava ehdokasjoukko jo tähän mennessä.

Ennen puoltapäivää oli ohjelman jatkuessa Verkatehtaalla, muutaman tunnin kahvitus- ja puhetilaisuus Hämeenlinnan Reskalla – kävelykadulla. Siellä kaupungilla liikkuneiden ihmisten kanssa oli juttelemassa, poliittisesta tilanteesta ja EU-vaaliehdokkaistamme kertomassa puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen lisäksi varapuheenjohtaja Sampsa Kataja, Hämeen piirin puheenjohtaja Timo Heinonen ja varapuheenjohtaja Merja Vahter (blogin kirjoittaja), Hämeenlinnan Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sari Rautio ja kaupunginvaltuutettu Lulu Riikonen. Meppiehdokkaistamme paikalla olivat hämeenlinnalainen Sirpa Pietikäinen, Eija-Riitta Korhola, Heikki Autto ja Ville Itälä.

Nautin ihmisten kuuntelusta ja heidän kysymyksiinsä vastaamisesta ja siksi lähdin mielelläni reiluksi tunniksi ”katupartiointihommiin” vaikka perinteisesti rupesikin taas jalkapohjia palelemaan. Muutaman entuudestaan tutun hämeenlinnalaisenkin onnistuin siellä tapaamaan, vaikka toki vieraita kasvoja oli suuri osa. Heidän asiansa ongelmineen ja tyytyväisyyden aiheineen ovat toki samantyyppisiä kuin kaikkialla muuallakin. Jalkautuminen ja ihmisten kuunteleminen on se, mistä Kokoomus tällä hetkellä hyvin tunnetaan ja mitä linjaamme arvostetaan. Sen edistämiseen entisestään kannattaa edelleen tehdä työtä. Etenkin meidän, joille se on mieleistä ja luontaista.

Reskalta palasin Verkatehtaalle ennen päivä yhtä. Lounaan aikana oli hyvää aikaa verkottumiseen ja sitä vartenhan päivä osin oli järjestettykin. Hämeen sijainti on hyvä ja keskeinen. Jos tilaisuutemme kasvavat osanottajamäärältään nykyiseen tahtiin, alkaa olla haastetta viihtyisien, riittävän suurien tilojen löytymiseen. Onneksi Lahdessa on upea ja toimiva Sibeliustalo, jonne mahdumme ainakin vielä jonkun aikaa, vaikka suosio tästä nykyisestä reilumminkin kasvaisi.

Tänään sunnuntaina tutustuin Lahdessa Raksa-messuihin ja sieltä lähtiessäni en malttanut olla jäämättä joksikin aikaa kuvaamaan Salpausselän kaikkein pienimpien hyppyrimäkien innokkaita mäkihyppääjien alkuja. Sieltä niitä uusia Janne Ahosia taas kasvaa, mm. hänen nimeään kantavasta hyppääjäkoulustaan. Hyvä mieli kumpuaa rinnassa kun näkee ja kuulee heidän riemuaan. Monet vanhemmat seisoivat Karpalon mäkien juurella seuraamassa jälkikasvunsa hienoja hyppysuorituksia. Ja kylläpä niitä pieniä murtomaahiihtäjiäkin osui kohdalle siinä ennen Salppurilta ja messualueelta poislähtöäni.

www.merjavahter.fi

Jätä kommentti

css.php