Tunneosaamista ja naisasiaa

Viikon varrelle on mahtunut kaikenlaista. Työtä yritysten ja aikuiskoulutuksen eteen. Omaa tiedonkartuttamista ja moniin asioihin perehtymistä. Suunnittelua, ideointia ja päätöksentekoa.

Yhden illan istuin 260 muun kanssa yrittäjien iltakoulussa Lahti-hallissa. Pauli Aalto-Setälä oli saapunut kierroksensa seitsemäntenä kohteena Lahteen Tapiola-yhtiöiden ja Yrittäjien yhdessä järjestämään tilaisuuteen. Illan teema oli tunneosaaminen johtamisessa ja työyhteisössä yleensäkin. Aihe, josta ei koskaan voi liikaa puhua. Työilmapiirin merkitys jaksamiseemme on aina yhtä tärkeä, olemme sitten työpaikoilla tai muissa yhteisöissä, joissa useammat ihmiset kohtaavat. Ei siis ihme, että Lahdessakin kutsu oli saanut liikkeelle suuren joukon yrittäjiä ja yrityselämän kanssa kiinteästi yhdessä toimivia ihmisiä, entuudestaan tuttuja sekä vieraita kasvoja.

Aalto-Setälän mukaan tärkeimmiksi asioiksi työyhteisössä ihmiset määrittelevät ilon ja arvostuksen – tekisi mieli kirjoittaa oikein isoilla alkukirjaimilla. Kääntäisinkin nämä kaksi muuten tässä järjestyksessä vielä toisin päin ja ulottaisin ne samalla mihin tahansa yhteisöön. Osoittamalla arvostusta muiden osaamiselle ja antamalla arvon toisten mielipiteille, olemme saavuttaneet jo paljon. Siitä seuraa ilo. Ilo tehdä työtä auttaa meitä jaksamaan ja nauttimaan tekemisestä. Ei siis aivan vähäpätöinen asia nytkään, kun puhutaan eläkeiän korottamisesta. Myös huumoria ei sovi unohtaa. Sopivina annoksina se antaa pikantin lisän ihmisten välisessä kommunikoinnissa.

Itse tiiviisti ja vahvasti politiikassa mukana olevana en malta olla siirtämättä tätä työntekemisen iloon liittyvää asiaa myös niihin ympyröihin. Uskon vakaasti, että saamme huomattavasti parempia tuloksia aikaan yhteisössä, jossa muiden osaamista ja vahvuuksia arvostetaan ja hyödynnetään. Pauli Aalto-Setälänkin esiin nostama  yksi vahvasti työilmapiiria pilaava piirre on kateus. Sen ei koskaan pitäisi päästä valloilleen niin, että se muuttuu asioiden vääristelyksi. Aina mahtuu joukkoon ihmisiä, joiden pääasialliseksi tehtäväksi nousee etsiä muiden heikkouksia tai seikkoja joilla yrittää lyödä. Sellaisten puuttuessa niitä keksitään ja pyritään levittämään tätä negatiivista sanaa kulovalkean tavoin. En osaa kuvitella yhteisöä, jolle tällaisesta toiminnasta on hyötyä. Päinvastoin.

Ei siis ole ollenkaan huono satsaus järjestäjiltä kerätä kokoon ihmisiä, joiden oman asennoitumisen merkitys työyhteisöille on ensisijainen. Tunneosaaminen ja tunneäly kun voittavat usein korkeimmankin koulutustutkinnon onnistumisessa, jos työssä aikaansaamiseen tarvitaan muitakin kuin yksi ”kaikkitietävä”.

Illan päätteeksi oli varattu hetki seurustelulle ja verkostoitumiselle. Kuulin useamman kuin yhden suusta, että naiset tarvitsevat vähemmän muistutusta tunneosaamisen tärkeydestä, koska toteuttavat sitä enemmän luonnostaan. Mene tiedä. 

Tänään sunnuntaiaamuna seurasin hetken televisiosta feministi-keskustelua, jossa vertailtiin muun muassa 1970-luvulla vallinneita odotuksia nykyisiin. Silloin ei kuulemma olisi pidetty todennäköisenä, että Suomessa olisi jo näinkin pian naispresidentti. Sen sijaan naisten pitää uskottavuutensa eteen tehdä edelleen aivan toisella tapaa työtä kuin miesten, saavuttaakseen vaikkapa pääministerin tai valtiovarainministerin salkun. Kuulostaa melko tutulta jopa kuntatasoa ajatellen.
 

Jätä kommentti

css.php